четвртак, 25. децембар 2014.

CINK -ZINC (Zn),NEŠTO VIŠE O NJEMU,Chelated Zinc & Mega Zinc

CINK -ZINC (Zn)

Prema jednom članku objavljenom u renomiranom naučnom časopisu "Nature", usled očekivanog rasta nivoa ugljen-dioksida, do 2050-e godine će sadržaj gvožđa i cinka u najčešće konzumiranim žitaricama trajno znatno opasti. To je posebno alarmantan podatak, ako uzmemo u obzir činjenicu, da baš te žitarice predstavljaju osnovni izvor unosa cinka i gvožđa, ali i pored toga, u ekonomski razvijenim državama ovaj problem je već postao opšta pojava kod dela populacije koja unosi veoma male količine belančevina životinjskog porekla, kao i kod vegetarijanaca.

Cink je esencijalna mineralna materija, koja se mora redovno unositi u organizam u uravnoteženim količinama. Ima ključnu ulogu u rastu i metabolizmu ćelija, funkcionisanju imunog sistema, regulisanju i održavanju pH nivoa; a pored toga, sastavni je deo mnogih enzima i takođe je neophodan za pravilno funkcionisanje hormona, kao što su tiroidni hormoni i insulin.

Važno je i u detinjstvu

Cink igra važnu ulogu od samog početka. Nedostatak cinka može dovesti do poremećaja u rastu i razvoju, pojave anemije, uvećanja slezine, nedostatka apetita, podložnosti infekcijama i sporog zarastanje rana kod dece.

Izbegnite prehladu!

Međutim, pored već navedenih činjenica, cink ima i mnogo "opipljivije" dejstvo. Pregledom uporednih rezultata 15 kliničkih ispitivanja, koje je objavljeno 2013. godine, došlo se do zaključka, da kada je suplementacija cinka počela u roku od 24 sata od pojave prvih simptoma, dolazilo je do značajnog smanjivanja vremena trajanja i intenziteta prehlade. Razlog za to može biti činjenica, da cink stimuliše razvoj ćelija imunog sistema, a isto može da se demonstrira i u laboratorijskim uslovima, kada cink može da inhibira (spreči) reprodukciju čak 8 od 9 rinovirusa odgovornih za nastajanje prehlade. Pored toga, cink uzet u vidu prevencije, može da smanji pojavu prehlade kod dece.

Ne budite depresivni!

Značajni rezultati su postignuti i u vezi između odgovarajuće snabdevenosti cinka i psihičkog stanja. Tokom jedne studije, tokom koje je ispitivano ukupno više od 1.600 ljudi, pronašli su vezu između niskog nivoa cinka u krvi i depresije. Taj odnos je bio direktno dokaziv; što znači da što je bila niža koncentracija cinka kod kontrolne grupe, to je bio ozbiljniji stepen depresije, dok istovremeno razlozi za razumevanje ove sprege još nisu u potpunosti ustanovljeni.

Može pomoći i u slučaju dijabetesa i povišenog holesterola

Prema rezultatima jedne sveobuhvatne studije koja je upoređivala rezultate 25 kliničkih ispitivanja, uključujući i podatke o više od 1.300 pacijenata učesnika, došli do zaključka, da suplementacija cinka u kombinaciji sa klasičnim terapijama lečenja, može da ponudi efikasnu podršku u procesima regulacije glikoze kod osoba sa dijabetesom tipa 2. Redovna suplementacija cinka je dovodila do smanjenja nivoa šećera u krvi, kao i HbA1c nakon obroka i tokom dijete. Pored toga, takođe je dolazilo i do smanjivanja ukupnog nivo holesterola, dok se nivo dobrog HDL holesterola praktično povećavao.

Uprkos činjenici da je ozbiljan nedostatak cinka prvenstveno problem zemalja u razvoju, isto se takođe javlja u umerenoj ili malo ozbiljnijoj formi i u razvijenim državama. Iako se sa uravnoteženom ishranom mogu pokriti redovne dnevne potrebe cinka, međutim opšta generalna pojava deficita nam ukazuje na to, da se takva ishrana praktikuje samo u veoma ograničenoj meri. Srećom, danas već možete lako nadoknaditi taj nedostatak uz pomoć kvalitetnih dodataka ishrani. Izaberite Chelated Zinc ili Mega Zinc sa većom koncentracijom aktivne materije, koji oba sadrže organski vezani cink u helatnom obliku, ili tečni dodatak ishrani za jačanje imunog sistema SambuRex, koji takođe sadrži i cink.

Pažnja!
Chelated Zinc, MegaZinc
U slučaju tegoba sa bubrezima, posavetujte se sa svojim lekarom pre uzimanja, pošto treba imati u vidu, da se cink putem urina izbacuje iz organizma. Konzumiranje MegaZinc preparata se preporučuje samo u obliku privremenog tretmana.
SambuRex
Proizvod se ne preporučuje onima koji su alergični na lekovitu biljku krstašicu (cruciferae), pacijentima koji boluju od autoimunih obolenja i uzimaju lekove za supresiju imunog sistema. Ne preporučuje se deci mlađoj od tri godine. Period upotrebe ne treba da bude duži od 8 nedelja. Proizvod treba dobro promućkati pre upotrebe. Nakon otvaranja, proizvod treba čuvati u frižideru.

O preparatima pročitaj ovde:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=277423545778422&set=pb.100005323358270.-2207520000.1416893289.&type=3&theater

среда, 24. децембар 2014.

NAJČEŠĆA PITANJA I KONKRETNI ODGOVORI U VEZI PROIZVODA CaliVita

Često postavljana pitanja u vezi proizvoda:

Kako možemo biti sigurni da su CaliVita proizvodi zaista toliko kvalitetni?
Da li su CaliVita dodaci ishrani prirodnog porekla?
Šta znači tehnologija odloženog ooslobađanja?
Zašto postoji razlika u načinu primene i aktivnim sastojcima prikazanim na originalnoj nalepnici i na lokalnim nalepnicama preko toga,
Da li mogu da koristim CaliVita proizvode dok uzimam lekove,
Kada je upotreba dodataka ishrani preporučljiva?
Kolike količine treba uzimati?
Da li tablete uzimati cele, ili ih prelomiti?
Na šta treba da obratimo pažnju tokom upotrebe dodataka ishrani koji sadrže vlakna?
Koliko dugo se mogu koristiti proizvodi nakon otvaranja?
Kog porekla je želatin koji se koristi za kapsule?
Šta je potrebno znati o pomoćnim supstancama i nosačima?
1. Kako možemo biti sigurni da su CaliVita proizvodi zaista toliko kvalitetni?
CaliVita je pristuna na tržištu dodataka ishrani već 20 godina neprekindo. Vrhunski kvalitet je jedan od osnovnih postulata naše poslovne politike, čijem uspehu je doprinelo nekoliko miliona zadovoljnih korisnika u više od 30 zemalja širom sveta. Proizvodnja naših sirovina i proizvoda se obavlja u skladu sa najstrožijim pravilima i standardima, dok je distribucija naših poizvoda u skladu sa svim pravnim regulativama u svim zemljama o kojima su naši proizvodi dostupni. Ovi postupci uključuju stroga laboratorijska ispitivanja na nekoliko lokacija, čiji rezultati predstavljaju preduslov da bi se naši proizvodi uopšte i našli an tržištu. Osim toga, CaliVita preuzima na sebe 100% garanciju kvaliteta svojih proizvoda.
Naši proizvodi redovno prolaze kroz rigorozne kontrole kvaliteta od strane nezavisnih laboratorija, kako bi se uvek dobio najbolji kvalitet 
2. Da li su CaliVita dodaci ishrani prirodnog porekla?

Tokom proizvodnje naših dodataka ishrani, uvek težimo tome da koristimo prirodne sastojke i bazu, gde god je to tehnološki izvodljivo i naš cilj je sve više i više upotreba i primena aktivnih sastojaka biljnog porekla dobijenih iz organskog uzgoja. Na primer, koristimo vitamin C citrusnog porekla, u svim našim proizvodima sa vitaminom C (C Plus, C 500, C 300 sa šipkom i bioflavonoidima, C 1000 Plus, Liquid C+ bioflavonoidi sa šipkom, Lion Kids C).
Uz novine zasnovane na najsavremenijim istraživanjima, koristimo i biljke čije je blagotvorno dejstvo dokazano vekovima unazad u narodnoj medicini
3. Šta znači tehnologija odloženog ooslobađanja?
U pitanju je vrsta tehnologije koja štiti velike koncentracije vodorastvorljivih vitamina, a sve u cilju postepenog rastvaranja i otpuštanja aktivnih sastojaka iz tablete, kako bi se svi sastojci iskoristili na najefikasniji način u organizmu, postupno tokom 12 sati nakon uzimanja.
Ovo je postignuto kombinacijom aktivnih sastojaka (na primer vitamina C) sa specijalnom zaštitnom supstancom, zahvaljujući čemu se aktivni sastojci polagano apsorbuju u crevima, i na taj način imaju pun efekat u kontinuitetu, dospevajući u krvotok.
4. Zašto postoji razlika u načinu primene i aktivnim sastojcima prikazanim na originalnoj nalepnici i na lokalnim nalepnicama preko toga
Sastojci, kao i njihov redosled moraju biti prikazani na jeziku zemlje u kojoj se prodaju, u skladu sa lokalnim zakonima, koji mogu da budu različiti od originalnih (iz zemlje porekla).
Preporučene količine se mogu razlikovati od preporučenih količina na originalnim deklaracijama/nalepnicama na engleskom jeziku, jer ovo određuju nadležni državni organi u svakoj zemlji posebno, prema pravilniku za tu konkretnu zemlju. Zbog toga, preporučena količina može biti različita ne samo u odnosu na originalnu englesku verziju, već i u svakoj zemlji ponaosob.

 

5. Da li mogu da koristim CaliVita proizvode dok uzimam lekove
Dodaci ishrani pomažu pri očuvanju zdravlja i mogu efikasno da nadomeste neke medicinske tretmane prepisane od strane lekara, ali u pojedinim slučajevima mogu da ometaju dejstvo lekova.
Kako biste izbegli bilo kakve probleme, uvek pre same upotrebe pažljivo pročitajte uputstvo za primenu na proizvodu i držite se tih uputstava. Pre upotrebe, konsultujte se sa Vašim lekarom, pogotovo u sledećim slučajevima: tokom trudnoće ili dojenja, hroničnih bolesti, alergija i/ili hroničnih bolesti u porodici, nastupajućih hirurških intervencija i dugotrajne upotrebe određenih vrsta lekova.
6. Kada je upotreba dodataka ishrani preporučljiva?
Većina dodataka ishrani se koristi tokom ili nakon obroka, jer su u tim slučajevima varenje i absorpcija mogo aktivniji, te je iskorišćenost aktivnih supstanci mnogo veća i efikasnija. Ukoliko je iz nekog razloga potrebno odstupanje od ovog pravila, to je jasno naznačeno na uputstvu za primenu na samom proizvodu
7. Kolike količine treba uzimati?
Preporučene količine su navedene na uputstvu na samom proizvodu, i ta uputstva predstavljaju zvanične preporučene dnevne količine za primenu u preventivne svrhe. Ukoliko određene sastojke uzimate zbog određenih zdravstvenih problema, moguće je da će Vam biti potrebne veće količine od preporučenih. U slučajevima kada niste sigurni koliku količinu biste trebali da uzimate, obavezno se posavetujte sa Vašim lekarom ili se slobodno i uz puno poverenje obratite lekarima CaliVite 
8. Da li tablete uzimati cele, ili ih prelomiti?
Tablete i kapsule sa odloženim dejstvom treba progutati cele, jer jedino tako možete biti sigurni da će se aktivni sastojci iz njih polako otpuštati, i da će se omotač tablete ili kapsula na pravilan način rastvoriti u digestivnom traktu.
Kapsule Ulja žutog noćurka i Omega 3 koncentrovanog ribljeg ulja se mogu prelomiti/otvoriti, a njihov tečni sadržaj koristiti i za spoljnu upotrebu
9. Na šta treba da obratimo pažnju tokom upotrebe dodataka ishrani koji sadrže vlakna?
Dodaci ishrani koji sadrže vlakna, moraju se koristiti uz značajne količine tečnosti.
Vlakna u tim proizvodima mogu da vežu ostale aktivne sastojke, tako da je neophodno uzimati ih u razmaku od najmanje 2 sata u odnosu na druge proizvode i lekove.  
10. Koliko dugo se mogu koristiti proizvodi nakon otvaranja?

Preporučen način čuvanja i rok trajanja su navedeni na pakovanju svakog proizvoda. Tablete i kapsule treba čuvati u njihovim originalnim pakovanjima, sa zatvorenim poklopcem, na suvom mestu, van domašaja toplote ili jake svetlosti!
Tečni proizvodi mogu biti korišćeni u periodu od 30 do 45 dana nakon otvaranja, uz čuvanje u frižideru. Nemojte koristiti tečne proizvode ukoliko im se ukus promenio ili ako Vam se bilo šta drugo u vezi sa tim proizvodima učini čudnim i neuobičajenim! 
11. Kog porekla je želatin koji se koristi za kapsule?
CaliVita koristi želatinozne kapsule životinjskog porekla (svinjskog), ali samo u minimalnim količinama koliko je neophodno usled tehnologije izrade. 
12. Šta je potrebno znati o pomoćnim supstancama i nosačima?
U pitanju su takozvane pomoćne, neaktivne supstance i sastojci koji imaju različite funkcije. Bez njih na primer, tablete bi se raspadale ili krunile, lomile, ili tablete koje treba da se žvaću ne bi mogle da se sažvaću, ili bi kapsule na dodir bile ulegnute ili perviše mekane. Pomoćne supstance i nosači koje CaliVita koristi u svojim proizvodima su u skladu sa svim Američkim i Evropskim zakonima. Usklađenost sa zakonskom regulativom je veoma važan uslov za dobijanje dozvola za promet naših proizvoda. Ali, kada god tehnološki proces to dozvoljava, uvek koristimo prirodne sastojke umesto pomoćnih supstanci.
Iz tog razloga koristimo ekstra devičansko maslinovo ulje kao nosač za ulje od origana. Što se tiče pomoćnih supstanci, ne koristimo nikakve veštačke boje, ukuse ili pojačivače ukusa. Kada god je to moguće, i sam omotač tableta svodimo na minimum, koristeći farmaceutski vosak. Nakon određenog vremena, može doći do promene boja naših tableta, jer ih ne bojimo veštačkim bojama kako bi sve imale identičan izgled i boju.
Površinski sloj nekih naših proizvoda (na primer: Vein ProteX, Spirulina Chlorella PLUS) je obojen koristeći prirodne boje (hlorofil), kako bismo bili sigurni da će biti istog kvaliteta tokom upotrebe

Beta-karotin sa antioksidantnim dejstvom, kao izvor provitamina A prirodnog porekla.

Poznata je uloga beta-karotina u zaštiti kože od potencijalno štetnog uticaja UV zračenja na razvoj karcinoma kože. Preporučuje se suplementacija beta karotinom uz druge karotenoide, poput luteina ili likopena, zbog sinergističkog učinka na zdravlje organizma.

Beta-karoten igra važnu ulogu u antioksidativnoj zaštiti organizma. Karotenoidi cirkulišu krvlju u LDL i HDL lipoproteinima te, ukoliko uzimamo dovoljno karotenoida, osiguravaju efikasnu zaštitu ovih transportnih molekula od oksidacije.

Beta Carotene 9000 IU, (100 tab)
-čist vitamin-
----------------------------------------------
Beta-karotin sa antioksidantnim dejstvom, kao izvor provitamina A prirodnog porekla. U slučaju manjka vitamina A, preporučuje se njegova pojačana upotreba.

Beta-karotin je provitamin vitamina A, tj. on se u jetri pretvara u vitamin A u skladu sa potrebama organizma i pojačava otpornu sposobnost organizma prema bolestima, prvenstveno prema malignim promenama. Beta-karotin se nalazi u svim zelenim biljkama, a njegovi najvredniji izvori su: rabarbara, šargarepa, spanać i kelj, a među voćem dinja i kajsija. Međutim, naše namirnice su često zagađene štetnim materijama (kadrnfjumom, nitratima) i stoga se preporučuje uzimanje dodataka ishrani.

Beta-karotin je biljni pigment koji spada u grupu karotenoida. Naš organizam iz njega proizvodi vitamin A. Iako u prirodi postoje stotine karotenoida, samo se njih 50-tak može pretvoriti u vitamin A. Najuspešnija pretvorba je upravo iz beta-karotena.
Beta-karoten igra važnu ulogu u antioksidativnoj zaštiti organizma. Karotenoidi cirkulišu krvlju u LDL i HDL lipoproteinima te, ukoliko uzimamo dovoljno karotenoida, osiguravaju efikasnu zaštitu ovih transportnih molekula od oksidacije.
Holesterol može dovesti do začepljenja krvnih sudova tek kada je oksidiran, a mnoga istraživanja dokazuju zaštitnu ulogu beta-karotena u tom procesu. To je pokazao i eksperiment sa 333 pacijenta koji su suplementirali beta-karoten, a kod kojih su teški poremećaji srca i krvnih sudova smanjeni za čak 50%. (Aldoorli i sur. 1997. godine).

Beta-karotin se preporučuje i osobama s anginom pectoris koje su, prema istraživanjima, imale manji osećaj boli u prsima. Zbog toga su karotenoidi, naročito beta-karotin, čuvari zdravlja naših krvnih sudova i srca.
Značajna je i uloga beta-karotena u očuvanju funkcionalne sposobnosti imuniteta. Naročito je značajan u borbi protiv akutnih i hroničnih infekcija.
Nedostatak beta-karotina zabeležen je naročito kod osoba sa dugotrajnim infekcijama, a kod dece koja boluju od AIDS-a taj je nedostatak čak 13 puta veći nego kod zdrave populacije. Jedno od zaštitnih svojstava beta-karotina je i smanjenje opasnosti od razvoja cervikalne displazije (patološka promena ćelija grlića materice) te uopšte zaštita od razvoja malignih tumora.
Poznata je uloga beta-karotina u zaštiti kože od potencijalno štetnog uticaja UV zračenja na razvoj karcinoma kože. Preporučuje se suplementacija beta karotinom uz druge karotenoide, poput luteina ili likopena, zbog sinergističkog učinka na zdravlje organizma.

Aktivni sastojci
Beta-karotin 9000 UI

Upotreba

1 kapsula dnevno

Napomena

Kod kontinuiranog uzimanja, koža tabana i dlana može poprimiti žućkastu boju (aurantijaza kože) i tada je potrebno napraviti dvodnevni prekid nedeljno. Ovu pojavu ne treba mešati sa žuticom (icterus), jer predoziranje beta-karotinom ne uzrokuje žutilo u beonjačama, kao ni opšte loše stanje. Supstance koje snižavaju nivo holesterola (soja, beli luk), kao i određeni antacidi mogu umanjiti apsorpciju vitamina A. Tokom trudnoće i laktacije potrebe za beta-karotinom rastu, ali posebno pre korišćenja u toku trudnoće obavezno potražite lekarski savet. Pušačima i osobama koje rade sa azbestom korišćenje dodataka ishrani bogatih beta-karotinom se ne preporučuje.

Direktan Link:
http://calivita.rs/products/FL0113/

skajp: nine.boljkovac
Obaveštenja i poruđžbine: tel.+381(0)637671068 e-mail nine.boljkovac54@gmail.com
https://www.facebook.com/calivita.ninoslav

Moj kodni broj:
KODNI BROJ 3815001713

Zakiseljenje, alkalizacija,uzrok i osnov alkalizujuće ishrane i ph scala hrane



Alkalizacija
----------------------------


Zakiseljenje, alkalizacija… Često možemo čuti i čitati o ovim izrazima u poslednje vreme, ali da li zaista znamo o čemu je reč? Da li je u pitanju samo novi prolazni hit? Ili je u pitanju obična promena stila života?

Kada možemo pričati o zakiseljenosti?

Iz reklama dobro poznata idealna vrednost kože je pH 5,5, zbog čega mnogi pogrešno misle da je to normalna pH vrednost za nas. pH 5,5 međutim ne znači neutralnu vrednost, već je u pitanju blago kisela vrednost, putem koje se koža štiti od mikroorganizama. Neutralnim se može smatrati vrednost od pH 7, manje vrednosti su acidozne, a veće označavaju alkalnost.

Naša krv je blago alkalna (pH 7,4). Primetna acidoza se javlja ako vrednost pH padne ispod 7,35. Do pomeranja pH vednosti može doći i usled nekih obolenja (dijabetes, maligna obolenja, gojaznost). Kontrola zakiseljenosti organizma kao i odgovarajuća prateća terapija u takvim slučajevima može biti od posebne važnosti.

Šta prouzrokuje to?

Tokom odvijanja metaboličkih procesa u organizmu, neprestano se stvaraju kiseline. To organizam na razne načine neutrališe (detoksikacija u jetri, disanje, fizička aktivnost), ili otklanja putem organa za detoksikaciju (koža, creva). Sve to ima za cilj, da spreči nagomilavanje kiselina u tkivima i organima, kao i da se organizam reši toksičnih nusproizvoda metabolizma. Uspešnost ovog procesa može zavisiti i od naše ishrane.

U današnjem savremenom užurbanom svetu, sve češće i u sve većoj meri konzumiramo takve vrste namirnica i napitaka, koji doprinose procesima zakiseljavanja: rafinisani šećer, konzervansi, brza hrana, gazirani napici, kafa, alkohol itd. Sve to praćeno sa velikom dozom stresa i nedostatkom redovne fizičke aktivnosti ima značajan negativni uticaj na naše zdravlje.

Šta možemo učiniti?

Nema potrebe za zabrinutost, zakiseljavanje organizma se lako može sprečiti. Prvi korak bi trebalo biti odluka, da ćete se posvetiti održavanju zdravog načina života! Ako budete obraćali pažnju na odgovarajući način ishrane, prekinete ili značajno smanjite neke od svojih štetnih navika, a tome dodate i redovnu ili barem dva puta nedeljno fizičku aktivnost, to će značajno doprineti poboljšanju vašeg zdravlja.

Osnove alkalizujuće ishrane

Trudite se da konzumirate alkalizujuće namirnice, umesto jutarnje kafe ili večernjeg vina bi trebalo piti jonizovanu alkalnu vodu iz Aquariona! Alkalne namirnice su one, koje su bogate kalijumom, natrijumom, magnezijumom i kalcijumom, pošto je njihov vodeni rastvor alkalan. Većina voća i povrća spada u tu grupu. Namirnice koje u velikim količanama sadrže hlor, fosfor i sumpor čine kisela jedinjenja, koja mogu doprineti zakiseljavanju. U ovu kategoriju spadaju meso, žitarice i mahunarke, kao i takvo voće i povrće, koje sadrži oksalnu, benzoatnu ili neku drugu organsku kiselinu.

Alkalizujuću dijetu je preporučljivo obogatiti „zelenim” dodacima ishrani, koji sadrže mineralne materije. Hlorofil iz lucerke sadrže Green Care tablete i Liquid Chlorophyll u tečnoj formi, koje ima izuzetno alklizujuće dejstvo. Spirulina Max i njena nova unapređena formula Spirulina Chlorella PLUS pored dve alge iz naziva sadrži još i pšeničnu travu, lucerku i jednu zaštićenu biljnu mešavinu od veoma vrednih „zelenih” sastojaka. Preparat Ocean 21 sadrži više od 200 aktivnih materija, koje imaju blagotvorno dejstvo na naše zdravlje (između ostalog i 8 vrsta morskih algi). Power Mins, MagneZi B6 i Strong Bones PLUS su specijalni preparati sa mineralnim sadržajima, koji mogu doprineti odgovarajućoj snabdevenosti organizma mineralima. OxyMax i Low Deuterium Oxy Crystal zbog obilja negativnih OH jona takođe pozitivno utiču na alkalnost organizma.

Nemojte međutim zaboraviti ni to, da preterana alkalizacija takođe nije idealna za naš organizam, nego da bi trebalo da se trudimo da uspostavimo i održavamo ravnotežu!

Ukoliko se budete pridržavali ovih opisanih jednostavnih preporuka, već ste učinili nekoliko koraka u pravom smeru za jedan zdraviji i vitkiji stil života, koji će imati pozitivno dejstvo ne samo na Vaše fizičko zdravlje, nego i na opšte raspoloženje i stanje duha!

Napomena

- Alkalizacija i konzumiranje alkalne vode samo po sebi ne može prevenirati, tretirati ili otkloniti spomenute zdravstvene poremećaje, već može poslužiti samo kao dopunsko sredstvo. U slučaju već postojećih bolesti ili tegoba, obratite se svom lekaru.
- Dodaci ishrani ne mogu da zamene uravnoteženu i raznovrsnu ishranu, kao ni zdrav način života praćen sa redovnom fizičkom aktivnošću.
- Pridržavajte se uputstva za upotrebu proizvoda koje se nalazi na nalepnici bočice!

Literatura:
- Dr. Kőszegi Tamás: A sav-bázis egyensúly és a táplálkozás 2001. július
(Dr. Kesegi Tamaš: Alkalno-bazna ravnoteža i ishrana, jul 2001.)
- Dr. Tamási József: Sav-bázis egyensúly a komplementer orvosi praxisban 2001. július
(Dr. Tamaši Jožef: Alkalno-bazna ravnoteža u komplementarnoj lekarskoj praksi, jul 2001.)

Direktan Link:
http://calivita.rs/products/FL0113/

skajp: nine.boljkovac
Obaveštenja i poruđžbine: tel.+381(0)637671068 e-mail nine.boljkovac54@gmail.com
https://www.facebook.com/calivita.ninoslav
KODNI BROJ 3815001713

ph-scale
------------------------------

Evo jednog spiska koji izražava stepen kiselosti i alkalnosti pojedinih vrsta hrane. Što je broj veći (plave boje), to je hrana više alkalna (bazna). Što je manji (crvene boje), to je kiselija.

pH 9.0 – Limun, lubenica
pH 8.5 – Dinje, grozdje, persun, kivi, kruske, ananas, suvo grozdje, umeboshi sljive, sokovi od povrca i voca, susene smokve, susene urme, papricice, mango, papaja, maline, mandarine, crni luk.
pH 8.0 – Sveže urme i smokve, slatke jabuke, kajsije, banane, sargarepe, celer, beli luk, avokado, grejpfrut, zelena salata, nektarine, breskve, bundeve, spanac, brokoli.
pH 7.5 – Kisele jabuke, cvekla, kupus, karfiol, djumbir, krompir, jagode, masline
pH 7.2-7.3 – Bademi, domaci krastavčići, articoka, tresnja, krastavci, domaci med, pecurke, zrelei sveze masline, rotkvice, seme susama, paradajz, maslinovo ulje, razni zacini, kokosovo i laneno ulje.

pH 6.7-6.8 – Šljive, suve šljive, kokos, i vecina proizvoda od istog, pistaći, razni pasulji, pasterizovan med, semenke bundeve i suncokreta, vanila…

pH 6.5 – Hleb od ovsa, raza, ječma, pirinča, integralni pirinač, kukuruzni hleb, kafa, sojino mleko, sojin sir, guščetina, bademovo i susamovo ulje, , suncokretovo i groždjano ulje.

pH 6.0 – Riba, sir, kečap, majonez, vocni sokovi sa secerom, cigarete(od svezeg duvana),kokice, kiseli krastavcici, kozje mleko,senf, melasa,kravlje mleko,ćuretina,školjke,pačetina, kazein(protein mleka), rafinisane zitarice(tipa corn flakes), školjke, vino, mast, palmino ulje, zasladjeni jogurt, kikiriki, brusnice, kakao, procesirani sir.

pH 5.5 – Govedina, belo brašno, svinjetina, jagnjetina, testa i kolači od belog brašna, pržena hrana, svi šećeri, cigarete(fabricke), ćuretina, kvasac, rafinisana so, obična i jodirana, beli pirinač, ulje od pamuka, sirće(sva osim jabukovog).

pH 5.0 – Veštački zasladjivači

pH 4.0 – Vino, žestoka alkoholna pića, kafa

pH 2.5 – Pivo

pH 2.0 – Kakao, raznorazna bezalkoholna gazirana i negazirana pica, koka-kola, svi lekovi, sintetičke psihodelične droge, pesticidi, herbicidi, duvan…



Direktan Link:
http://calivita.rs/products/FL0113/

skajp: nine.boljkovac
Obaveštenja i poruđžbine: tel.+381(0)637671068 e-mail nine.boljkovac54@gmail.com
https://www.facebook.com/calivita.ninoslav

Moj kodni broj:
KODNI BROJ 3815001713

уторак, 23. децембар 2014.

ZAŠTO PITI POLINESIAN NONI SOK I ORGANIC NONI ?!



20 RAZLOGA ZAŠTO PITI POLINESIAN NONI SOK I ORGANIC NONI:
-------------------------------------------------------------------------------
1. Jača imuni sistem: obezbjeđuje unutrašnju ravnotežu organizma i pomaže održavanje optimalnog zdravlja
2. Prevencija i pomoć u liječenju alergija
3. Sprečava pojavu i razvoj tumora: posebno u početnim fazama, ali je izuzetna podrška kod liječenja tumora
4. Snižava povišen krvni pritisak: čak kod 85% korisnika Polynesian Noni soka; prevencija oboljenja krvnih sudova: poboljšanjem elastičnosti krvnih sudova i njihovim širenjem utiče na snižavanje krvnog pritiska, ali ne snižava normalan krvni pritisak
5. Prevencija oboljenja srca: poboljšanjem cirkulacije i prevencijom visokog krvnog pritiska, obnavljanjem krvnih sudova i antioksidativnim delovanjem
6. Poboljšava pamćenje: ubrzava cirkulaciju i poboljšava dotok krvi u mozak, usporava arterosklerozu - jačanjem nervnog sistema: poboljšava komunikaciju među ćelijama, poboljšavajući metabolizam azot monoksida...
7. Prevencija moždanog udara : sprečavanjem stvaranja krvnih ugrušaka, poboljšavanjem elastičnosti krvnih sudova i sprečavanjem stvaranja lošeg holesterola (LDL Hol)
8. Reguliše nivo holesterola u krvi, snižava nivo‚‚lošeg" holesterola
9. Pomaže u regulaciji nivoa šećera u krvi - pomoć kod dijabetisa: reguliše proizvodnju insulina u pankreasu
10. Pomaže u održavanju željene telesne težine, pomaže kod mršavljenja: reguliše metabolizam šećera, masti i bjelančevina, deluje antioksidativno i pomaže izbacivanje viška tečnosti iz organizma. Vlaknaste materije iz Nonija obezbjeđuju bolji rad organa za varenje
11. Prevencija i pomoć kod depresije i nesanice djeluje na ravnotežu hormonske aktivnosti u mozgu (serotonin, endorfin- hormon sreće i zadovoljstva)
12. Pomoć kod psihičkih tegoba i oboljenja: podsticajem uravnotežene aktivnosti mozga
13. Analgetik-umanjuje bolove različitog porijekla: serotonin i kseronin deluju sinergistično i analgetski
14. Predupređuje, ali i ublažava migrenu: zahvaljujući visokom sadržaju kseronina
15. Ublažava simptome artritisa: sprečava oštećenje zglobova i umanjuje bol
16. Ublažava simptome astme: jačanjem imunološkog sistema i djelovanjem protiv zapaljenskih procesa
17. Podstiče detoksikaciju organizma: pomaže rad jetre i može da poveća detoksikaciju organizma za više od 50%
18. Gradi ćelijsku strukturu: kseronin vezuje proteine u ćeliji, obnavlja strukturu ćelije, enzim prokseronaza direktno učestvuje u gradnji i obnavljanju ćelija
19. Djelotvoran je kod odvikavanja kod bolesti zavisnosti: pušenja, alkohola, kafe, lijekova, droge i neumjerenog uzimanja lijekova
20. Poboljšava kvalitet i izgled kože: djeluje na smanjenje upalnih procesa, sprečava alergijske pojave.

Direktan Link:
http://calivita.rs/products/FL0113/

skajp: nine.boljkovac
Obaveštenja i poruđžbine: tel.+381(0)637671068 e-mail nine.boljkovac54@gmail.com
https://www.facebook.com/calivita.ninoslav

KODNI BROJ 3815001713

ONLINE ~ WEB SHOP

ONLINE REGISTRATION