Mega Vitamin E (90 gelkapsula)
-------------------------- -------------------
Želatinska kapsula sa velikom dozom vitamina E prirodnog porijekla, koji su tjelesna tkiva u stanju da lageruju mnogo duže nego sintetički vitamin E.
Vitamin rastvorljiv u masti, igra važnu ulogu u metabolizmu bjelančevina, ugljenih hidrata i masti u našem organizmu, kao i u ekonomisanju tečnošću. Predstavlja veliku pomoć u stanju oslabljenog organizma nakon bolesti, jer ubrzava regeneraciju ćelija. Vitamin E štiti vitamin A i višestruko nezasićene masne kiseline od oksidacije i time doprinosi prevenciji začepljenja krvnih sudova. Učestvuje i u snabdjevenosti organizma vitaminom A. lspoljava povoljno dejstvo na nervni sistem, seksualnu sposobnost i podmlađuje kožu i kosu. Spriječava nastanak grubih ožiljaka. Njegovo antioksidantno dejstvo se ogleda u tome što je u stanju da 200 molekula nezasićenih masnih kiselina zaštiti od štetnog dejstva slobodnih radikala.
Prirodna regeneracija.
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 1 želatinska kapsula dnevno, poslije obroka.
Vitamin E i nešto više o njemu
-------------------------- -------------------------
Vitamin E je jedan od najboljih antioksidanasa u organizmu, koji štiti ćelije od oštećenja pod dejstvom slobodnih radikala. Nastajanjem slobodnih radikala dolazi do oštećenja ćelija i tkiva u organizmu, čime se pospešuje proces starenja i nastanak bolesti, kao što su kardiovaskularna i maligna oboljenja.
Vitamin E sprečava nastanak arterijskog plaka, suženje arterija i razvoj ateroskleroze. Takođe, sprečava oksidaciju masti i oštećenja krvnih sudova, ugradnju holesterola u arterijski plak, a na taj način sprečava i razvoj oboljenja srca i krvnih sudova. Smatra se da je vitamin E zajedno sa drugim antioksidansima iz hrane (vitamin C, flavonoidi) dobra prevencija za nastanak oboljenja srca i krvnih sudova, malignih oboljenja, a doprinosi i poboljšanju opšteg zdravlja. Antioksidativna odbrana organizma je složena, pa koncentrisanje samo na jedan izolovani vitamin, nije najbolji pristup. Stručnjaci veruju da je unošenje kombinacije antioksidanasa iz raznovrsne ishrane najbolji način za stvaranje antioksidativne zaštite organizma.
Vitamin E je rastvorljiv u mastima, a najbogatiji izvor ovog vitamina su pšenične klice, tj. ulje pšeničnih klica. Druge namirnice koje sadrže vitamin E su: jaja, orasi, lešnici, bademi, seme suncokreta, hladno ceđena biljna ulja (maslinovo, kukuruzno, sojino), spanać.
Preporučena Dnevna doza
Vitamin E se javlja u obliku alfa, beta, gama, delta- tokoferola i alfa, beta, gama, delta- tokotrienola. Za suplementaciju se koriste prirodni vitamin E (d-alfa-tokoferol ili prirodna mešavina tokoferola) i sintetski vitamin E (dl-alfa-tokoferol). D oblik tokoferola ispoljava dejstvo u organizmu, dok L oblik nema biološko dejstvo, stoga sintetski vitamin E ima upola slabije dejstvo od prirodnog. Neki stručnjaci preporučuju upotrebu prirodne mešavine tokoferola, jer se u tom obliku nalaze u hrani. Suplementi vitamina E koji su na bazi biljnih ulja (meke želatinske kapsule, tečni vitamin E) poseduju bolju iskoristljivost. Studije su pokazale da se vitamin E mnogo bolje usvaja u prisustvu hrane, nego na prazan stomak sa tečnošću, pa ga treba konzumirati uz obrok. Preporučen dnevni unos prirodnog vitamina E za odrasle je 15mg, za bebe i decu do 9 godina od 4-7mg, za stariju decu (9 do 18 godina) je od 11 do 15mg i za trudnice i dojilje od 15 do 19mg.
Nedostatak vitamina E
U stanjima smanjene apsorpcije masti, lučenja žuči, kod retkih poremećaja metabolizma masti može doći do poremećaja u usvajanju vitamina E. Simptomi nedostatka vitamina E su: slabost mišića, gubitak mišićne mase, problemi sa vidom. Hronični nedostatak može dovesti do problema sa bubrezima i jetrom.
Kome su potrebne povećane količine vitamina E?
Osobe sa smanjenom mogućnošću usvajanja masti (oboljenja sistema za varenje) mogu imati deficit E vitamina. Hronova bolest, inflamatorna oboljenja creva, cistična fibroza neka su od stanja u kojima u organizmu može doći do nedostatka vitamina E zbog smanjenog usvajanja iz hrane.
Da li se može uneti previše vitamina E?
Vitamin E je relativno netoksičan, ipak u velikim dozama može dovesti do krvarenja (ukoliko se konzumira u kombinaciji sa antikoagulansima) i do smanjenja nivoa vitamina K u organizmu.
Direktan Link:
http://calivita.rs/ products/FL0113/
skajp: nine.boljkovac
Obaveštenja i poruđžbine: tel.+381(0)637671068 e-mail nine.boljkovac54@gmail.com
https://www.facebook.com/ calivita.ninoslav
Moj kodni broj:
KODNI BROJ 3815001713
--------------------------
Želatinska kapsula sa velikom dozom vitamina E prirodnog porijekla, koji su tjelesna tkiva u stanju da lageruju mnogo duže nego sintetički vitamin E.
Vitamin rastvorljiv u masti, igra važnu ulogu u metabolizmu bjelančevina, ugljenih hidrata i masti u našem organizmu, kao i u ekonomisanju tečnošću. Predstavlja veliku pomoć u stanju oslabljenog organizma nakon bolesti, jer ubrzava regeneraciju ćelija. Vitamin E štiti vitamin A i višestruko nezasićene masne kiseline od oksidacije i time doprinosi prevenciji začepljenja krvnih sudova. Učestvuje i u snabdjevenosti organizma vitaminom A. lspoljava povoljno dejstvo na nervni sistem, seksualnu sposobnost i podmlađuje kožu i kosu. Spriječava nastanak grubih ožiljaka. Njegovo antioksidantno dejstvo se ogleda u tome što je u stanju da 200 molekula nezasićenih masnih kiselina zaštiti od štetnog dejstva slobodnih radikala.
Prirodna regeneracija.
Ukoliko ljekar drugačije ne odredi, 1 želatinska kapsula dnevno, poslije obroka.
Vitamin E i nešto više o njemu
--------------------------
Vitamin E je jedan od najboljih antioksidanasa u organizmu, koji štiti ćelije od oštećenja pod dejstvom slobodnih radikala. Nastajanjem slobodnih radikala dolazi do oštećenja ćelija i tkiva u organizmu, čime se pospešuje proces starenja i nastanak bolesti, kao što su kardiovaskularna i maligna oboljenja.
Vitamin E sprečava nastanak arterijskog plaka, suženje arterija i razvoj ateroskleroze. Takođe, sprečava oksidaciju masti i oštećenja krvnih sudova, ugradnju holesterola u arterijski plak, a na taj način sprečava i razvoj oboljenja srca i krvnih sudova. Smatra se da je vitamin E zajedno sa drugim antioksidansima iz hrane (vitamin C, flavonoidi) dobra prevencija za nastanak oboljenja srca i krvnih sudova, malignih oboljenja, a doprinosi i poboljšanju opšteg zdravlja. Antioksidativna odbrana organizma je složena, pa koncentrisanje samo na jedan izolovani vitamin, nije najbolji pristup. Stručnjaci veruju da je unošenje kombinacije antioksidanasa iz raznovrsne ishrane najbolji način za stvaranje antioksidativne zaštite organizma.
Vitamin E je rastvorljiv u mastima, a najbogatiji izvor ovog vitamina su pšenične klice, tj. ulje pšeničnih klica. Druge namirnice koje sadrže vitamin E su: jaja, orasi, lešnici, bademi, seme suncokreta, hladno ceđena biljna ulja (maslinovo, kukuruzno, sojino), spanać.
Preporučena Dnevna doza
Vitamin E se javlja u obliku alfa, beta, gama, delta- tokoferola i alfa, beta, gama, delta- tokotrienola. Za suplementaciju se koriste prirodni vitamin E (d-alfa-tokoferol ili prirodna mešavina tokoferola) i sintetski vitamin E (dl-alfa-tokoferol). D oblik tokoferola ispoljava dejstvo u organizmu, dok L oblik nema biološko dejstvo, stoga sintetski vitamin E ima upola slabije dejstvo od prirodnog. Neki stručnjaci preporučuju upotrebu prirodne mešavine tokoferola, jer se u tom obliku nalaze u hrani. Suplementi vitamina E koji su na bazi biljnih ulja (meke želatinske kapsule, tečni vitamin E) poseduju bolju iskoristljivost. Studije su pokazale da se vitamin E mnogo bolje usvaja u prisustvu hrane, nego na prazan stomak sa tečnošću, pa ga treba konzumirati uz obrok. Preporučen dnevni unos prirodnog vitamina E za odrasle je 15mg, za bebe i decu do 9 godina od 4-7mg, za stariju decu (9 do 18 godina) je od 11 do 15mg i za trudnice i dojilje od 15 do 19mg.
Nedostatak vitamina E
U stanjima smanjene apsorpcije masti, lučenja žuči, kod retkih poremećaja metabolizma masti može doći do poremećaja u usvajanju vitamina E. Simptomi nedostatka vitamina E su: slabost mišića, gubitak mišićne mase, problemi sa vidom. Hronični nedostatak može dovesti do problema sa bubrezima i jetrom.
Kome su potrebne povećane količine vitamina E?
Osobe sa smanjenom mogućnošću usvajanja masti (oboljenja sistema za varenje) mogu imati deficit E vitamina. Hronova bolest, inflamatorna oboljenja creva, cistična fibroza neka su od stanja u kojima u organizmu može doći do nedostatka vitamina E zbog smanjenog usvajanja iz hrane.
Da li se može uneti previše vitamina E?
Vitamin E je relativno netoksičan, ipak u velikim dozama može dovesti do krvarenja (ukoliko se konzumira u kombinaciji sa antikoagulansima) i do smanjenja nivoa vitamina K u organizmu.
Direktan Link:
http://calivita.rs/
skajp: nine.boljkovac
Obaveštenja i poruđžbine: tel.+381(0)637671068 e-mail nine.boljkovac54@gmail.com
https://www.facebook.com/
Moj kodni broj:
KODNI BROJ 3815001713
Нема коментара:
Постави коментар